YouTube-festival

12 december 2006

 

Piratbion, det nya Stockholmsprojektet som tjänade in en digitalprojektor på sin välbesökta stödfest förra månaden, bjuder in till ”världens första YouTube-festival” den 19 januari.
Under en kväll på mysiga biografen Tellus visar duken allehanda filmklipp från YouTube, föreslagna av besökarna, under servering av borstj och vodka. Gratis inträde, dock krävs föranmälan. (”Slutet sällskap”, meget svenskt.).

– Vanliga festivaler är ofta väldigt stela och institutionaliserade, vi vill göra något annorlunda. Vi vill att alla som går på festivalen ska vara med och planera den, och vi vill framförallt uppleva bio socialt, tillsammans. Vi vill kunna gå in och ut ur salongen, titta på det vi vill se, prata om vad vi sett med folk i baren och vi vill göra detta gratis, säger Samira Ariadad, talesperson för Piratbion STHLM.

Fredagen den 19 januari är datumet. Och så kan det ju klargöras, för att undvika missförstånd: Piratbion är alltså något helt annat än Piratbyrån, och drivs av helt andra människor.

Uppdatering 13/12: SvD har en notis. De skriver att Piratbion ”har sina ideologiska fränder i Piratbyrån och Piratpartiet”, en formulering jag inte begriper mig på alls. Skulle det betyda att Piratbyrån och Piratpartiet står för samma ”ideologi”? Inom de tre initiativen, för vilka ”ideologi” spelar väldigt olika roller, ryms nog en hel massa ideologier.

Annonser

3 Responses to “YouTube-festival”

 1. redundans Says:

  En fågel viskade i mitt öra om att NRJ skulle intervjua Samira vid 16:15. All hail the reklamradio.

 2. Piratbion Says:

  Snart är det dags för festivalen!

  Glöm inte att anmäla er till oss (för- och efternamn) till piratbion@varmakt.se

  Tipsa gärna om filmer också..

  Syns där!

  Hälsningar,
  piratbiogruppen


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: