Brandtalsbingo i Almedalen

3 juli 2006

Åker över till Visby för att kasta mig in i det spektakel som går under namnet Almedalsveckan. Kommer att vistas på ön i precis ett dygn, vilket känns helt lagom. Anledningen är att Riksteatern bjudit in mig till brandtalsbingo, ett arrangemang som kommer att gå av stapeln på tisdag klockan 12.30.

Konceptet är utarbetat av Albin Balthasar Lundmark och är en variant på poesibingo, ”när Bingolotto möter estradpoesi”.
Arrangörerna har valt ut ett antal ord, bland senaste nytillkomsterna i Svenska akademiens ordlista, och de inbjudna (på måndagen politiker, på tisdagen diverse andra grupperingar, med mig representerande Piratbyrån) ska hålla ett ytterst kort brandtal som ska innehålla tolv av orden. Och som ni nog redan räknat ut har åhörarna en slags bingobrickor där de kan kryssa för de utvalda ord som de hör. Var och en av oss talare har valt ut ett personligt pris med symbolisk prägel, som vinnaren får. Till detta kommer diverse andra specialregler och extra inslag. Inget genomsnittligt Almedalenjippo alltså.

Och priset? Valet kändes självklart. Jag har spelat in ett blandband på C90-kassett.

De som finns på plats i Visby under måndag kväll eller tisdag dag och händelsevis känner för att stråla samman får gärna hojta till på ena eller andra sättet.

Annonser

3 Responses to “Brandtalsbingo i Almedalen”

  1. Maua Says:

    Jag HOPPAS vi får ta del av detta tal! Antingen som text, eller hellre ljud, men helst av allt video! Kul ideé föresten. Synd att man inte bor i närheten.


  2. Du var grym! Hörde inte alla, men du var definitivt en av de som fattat poängen… Vem vann ditt blandband förresten?


  3. […] att tro att Riksteaterns VD Birgitta Englin (den enda av ledamöterna som jag träffat, kring Gotland förra sommaren) skulle gå med på att verka i en så ensidig riktning. Märk väl att de enda från något slags […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: