Upp, upp, upp

3 juni 2006

The Pirate Bay seglar, som bekant igen. Drog igång klienten, nyfiken på vilka torrents som skulle aktiveras. Följande är vad som till att börja med att laddas upp från mig till övriga världen:

…och lycka till med att hitta någon motvillig rättighetsinnehavare på de där sakerna.Ses på Mynttorget klockan 15, för en fet demonstration kring de många allvarligare sidorna av den här historien!

Annonser

12 Responses to “Upp, upp, upp”

 1. Jimmy Says:

  Jag får väl fira med champagne istället för demonstration, bor för långt iväg för att kunna ta mig dit =o/

  eller fira med att tanka något trevligt, kanske t.o.m. något svenskt bara för att jävlas

 2. j p w Says:

  Cage funkar inte så bra, men det kanske är något tillfälligt krångel, får ge mig till tåls.

 3. Gisela Says:

  ”…och lycka till med att hitta någon motvillig rättighetsinnehavare på de där sakerna.”

  :D

  Lycka till!

 4. Anonymous Says:

  Så, manifestationen är nu slut. Själv var man där från början till slut. Stämningen var härlig men när nissen från Piratpartiet började snacka om Svenska Kyrkans agerande I kulturen för 400 år sedan kännde man att folks humör och intresse började dala (och när han kallade Gallileo Gallilei för ”Gallileo Gallileo” börja vissa runt mig skratta lite hånande åt honom). Men de kom igång snabbt igen när talaren från The Pirate Bay möttes av en rungade applåd. Han verkade lite nervös I början och ljudet krånglade lite men de stod helt klart att folkmassa var på hans sida vilket de visade med ihärdiga applåder och visslingar.

  IMHO flöt de på ganska bra och utan större problem. Ja e glad att jag tog mig dit.

  T.

 5. Johan Says:

  Ohoj! Punishment Park såg minst sagt intressant ut.

 6. mizake Says:

  Roaratorio hade jag hemskt gärna plockat hem, men det verkar vara 404 Not Found på alla gamla torrentfiler på sajten. Kommer de att återställas månntro?

 7. Anonymous Says:

  Aftonbladet har en intressant vinkling på Pirat Bay-historien idag: http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,836159,00.html

  Att det var högerextremister och pedofiler som finansierade Pirate Bay var nytt för mig. Antar att det är en nyhet för många andra också. Hur kan man stödja sådan typ av verksamhet?

 8. rasmus Says:

  Alltså, Pär Brumark (som Aftonbladet refererar) går inte på något sätt att ta på allvar. En snubbe som efter misslyckade affärer i musikförlags sadlade om till självutnämnd ”säkerhetskonsult” med grav megalomani, och jobbar enligt egna utsagor bland annat för Antipiratbyrån. Fast det säger han ju inte nu när han är deras springpojke för denna riktigt långsökta smutskastningskampanj. Han hör för övrigt regelbundet av sig med långa osammanhängande haranger till olika människor som uttalat sig i den principiella frågan om fildelning, och svamlade bland annat i telefon med några av de ungdomspolitiker som talade på gårdagens manifestation. (De skakade mest på huvudet åt honom.)

 9. Nightrunner Says:

  Tror du på allvar att det skulle vara svårt att få Production I.G att motsätta sig spridning av GitS:Sac specialsen? De har och kommer med största sannolikhet fortsätta vara emot spridning av deras material (ja de motsätter sig spridning även av fansubbar vare sig det handlar om saker licensierade utanför japan eller ej)..

 10. Anonymous Says:

  ”Das weisse Rauschen” blev det första jag laddade hem efter buktens återuppståndelse. Tack för tipset.

 11. rasmus Says:

  Nightrunner: Mycket möjligt att förläggarna till Ghost in the shell, som ju blev ett mycket framgångsrikt fenomen, ogillar kopiering av Tachikoma-avsnitten. Så där kanske den torrenten i viss mån är ett undantag från de övriga. Men jag har å andra sidan inte hört något om att de konkret försöker stoppa kopieringen, och misstänker att de har ett tillräckligt brett utbud av olika produkter och tjänster för att inse att spridningseffekten även har positiva effekter för deras affärer.

  En annan sak är att europeisk/amerikansk filmindustri naturligtvis även är rädda för att fildelningsnätverkens utbud ska få fler att föredra asiatisk film. Vilket ju också har skett. Man bekämpar alltså även en konkurrens från andra grupperingar inom den egna industrin.

 12. Anonymous Says:

  Tja.. I.G Production är ju ett av de få företag som faktiskt bryr sig om att jaga några ALLS i väst innan licensiering här..

  Många av producenterna VILL ju ha fansubbarna för att skapa ett intresse för de vet att de som tyckt serien var bra som fansub faktiskt också köper den så..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: