Norsk logik

16 augusti 2005

Medan seriösa källor rapporterar om en expanderande fildelning i Sverige såväl som i USA, dras rakt motsatta slutsatser av en norsk tidning med den hurtfriska undertiteln Informationsteknologi enkelt og greit:

Piratkopiering er redusert i alle de nordiske landene i løpet av de siste årene, noe som forklares med at en godt utviklet IT-infrastruktur fremmer en respekt for verdien av opphavsrettigheter.
Eeeeeeeeeeeeh, just så. Väl utvecklad IT-infrastruktur har ju alltid främjat respekten för upphovsrätten. Tack för att vi påmindes om det, kära datorblaska.

Tur att norska Piratgruppen sjösätts senare denna vecka – de lär fylla ett behov!

(Angående påståendena i tidningen, verkar de vara referat från företrädare för pajasorganisationen BSA. Deras siffror brukar vara försök att mäta hur stor andel av företagen som har piratkopierad mjukvara, utifrån vilket de gångrar fram fantasiprognoser om vilka ”förluster” detta innebär och hur många arbetstillfällen som gått förlorade. Som sagt: Multiplication can produce powerful numbers.)

Annonser

6 Responses to “Norsk logik”

 1. Anonymous Says:

  Det är ju inte för inte att man drar norge-skämt ;)

 2. Danmark Says:

  HAHA!! Alla vet ju att Norge inte finns!

 3. Tor Says:

  Kunde tyvärr inte läsa orginalartikeln eftersom länken verkar vara felriktad, men är det inte så att man pratar om piratkopiering på företag och myndigheter? Tycker inte att det verkar helt orimligt att denna skulle ha minskat. Gäller det privatpersoner blir påståendet helt absurt, men så dum kan man väl inte vara ens i Norge?

 4. ocke Says:

  Folk kan vara precis hur dumma som helst, det bevisas om och om igen, det finns ingen nedre gräns. Dumheten är ett bottenlöst hål, där världsrekord sätts för varje försök.

  osså vet väl alla att det är roligare om något är dumt, då kan man skratta, ha ha ha, åt det, det gör det bättre, hellre en dålig analys som påvisar dumheten i något än något som gör en smartare.

 5. Erik Says:

  Jisses….

  När man läser artikeln så förundras man över hur de blandar och ger på alla sätt och vis. Warez-scenen lär ju knappast ha alltför mycket med varken försäljning av piratkopior eller företags och myndigheters innehav av piratkopierad programvara.

  Om norrmännen bakom ITPro är typiska för IT-branschen så undrar man ju hur deras datorer är ihopbyggda. Kan ingen skicka ett main till dom och tala om att fildelning med fördel görs med två skedar och en djup tallrik. De köper säkert det också.


 6. […] samlade) gav intrycket att norska piratdebatten är ungefär två år (det vill säga en evighet) efter den svenska. Bland annat reagerade chefen för bokförlaget Det Norske Samlaget (lol!) med att […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: