Khmerpop och minibarsdöd

3 augusti 2005

20 crazy ass mp3’s from that commiecountry in the far east bjuds det på via The Pirate Bay. Detta i form av en samlingsplatta: Cambodian cassette archives – Khmer folk & pop music vol.1.
Udda. Smakprov som MP3 finns här. Kerignell som distribuerade skivan borde såklart starta en MP3-blogg, den skulle regera.

Vilket ger tillfälle att än en gång tipsa om en befintlig sådan, vars innehåll i detta fall är mer tyskt än kambodjanskt, fast på svenska: Death by minibar, som på sistone erbjudit MP3:or med bland andra Rob Acid, Mr. Negative med mera.
Men alltså, kan ingen låta bloggen slippa lägga upp MP3:or via en otroligt bökig skicka-filer-tjänst genom att helt enkelt bortskänka lite serverplats? Det känns lite långrandigt att än en gång behöva påpeka den onödiga osmidigheten som ännu präglar mycket av MP3-bloggar och podcasts.

8 Responses to “Khmerpop och minibarsdöd”


 1. det finns flera samlingsskivor med funkmusik från Kambodja också, alla låtar inspelade genom mäktiga echo chambers antagligen byggda i Kambodja (för jag har aldrig hört så sjuka ekon på ens de skummaste dub-grejerna).

  De går att hitta på internet på CD iallafall.

 2. mats Says:

  dub från kambodja, det låter nåt det. Kan ingen vänlig själ kirra en torrent?

 3. speech1 Says:

  ja alltså, det är inte dub, men de använder ekoeffekterna med glädje. Musiken är mer poppig funk inspelat genom en sovjetisk mikrofon från 30-talet. Mkt gritty, väldigt bra.


 4. Bara som vidare info om ingen noterat det än är att cambidian cassette archives är en release från fjolåret på sublime frequencies (http://www.sublimefrequencies.com/), ett mycket trevligt bolag för just kreativa samlingsplattor av exotisk musik i olika former. Många fler liknande alster att hitta i deras arkiv med andra ord, fast kanske inte så många som är torrenter just nu…

 5. rasmus Says:

  speech: ja, nästan det enda gemensamma mellan alla poplåtarna här är ju det minst sagt udda och påsmaskade ekosoundet.

  posta kommentar här om nåt mer seedas.

 6. keitel Says:

  Inte har jag nån khmer-pop att bjuda på men kanske nått annat av intresse i mitt försök att fylla behovshålen av svenska mp3-bloggar. Språket är uselt men musiken desto bättre. Detta inlägget får en otrevlig reklamkänsla över sig men det bryr jag mig inte om denna sena timme. Nåväl, välkomna till Malmö Miami, http://mmiami.blogspot.com.

 7. mats Says:

  Inte riktigt från Kambodja, men ialla fall… The Rough guide to Ethiopia finns på Pirate bay. Lite blandat, men mycket låter som monoton, sorgsen funk. Mkt bra!

 8. blenda Says:

  Tack för tipset, mats! Det var en bra skiva.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: