iTunes 4.9 och podcasting

14 juli 2005

Ja, det är grymt bra att iTunes 4.9 har fått stöd för podcasting. Och då snackar jag inte om att åhöra pinsamma bloggare som håller låda. Folk som bajsar ner internet med ljudfiler under rubriker som ”Morron: Nu é de varmt” borde få sin lina kapad.
Jag är inte intresserad av att lyssna på intetsägande bloggar minus länkar plus ”öööh” – men jag gillar smidig distribution av fresh musik. Med nya iTunes funkar detta i teorin alldeles idealiskt bra, det är bara att dra exempelvis De:Bug’s RSS till fönstret, så hämtas nya spår automatiskt framöver.

Fast tyvärr så visar det sig att iTunes behandlar spåren som hämtats på just detta sätt på ett märkligt vis. De blir helt omöjliga att spela shuffle, och därför meningslösa att lägga till playlists. Närmare bestämt så stannar uppspelningen efter att ett podcastat spår spelats (dock inte på iPod:en, där funkar allt fint). Varför vet ingen. Dessutom bjuds vi på den lilla egenheten att just dessa spår fortsätter spelas från den punkt vi senast slutade på dem, alltså inte från början, om vi dubbelklickar dem. Tack, men nej tack. Kan vi inte få ett iTunes som behandlar podcastade MP3:or precis som alla andra MP3:or?
Sjukast av allt är att det inte verkar finnas något sätt att ”rena” låtarna från den podcast-stämpel som iTunes verkar sätta på dem. Inte ens när man flyttar MP3:orna till en annan hårddisk, raderar dem från musikbiblioteket och lägger till dem på nytt så upphörs de att särbehandlas på detta extremt irriterande sätt.
Fler måste ha stött på samma problem (jag kör Mac OSX-versionen). Någon som har en lösning, eller åtminstone en förklaring?

Hur som helst, bland senaste veckornas skörd av elektronisk musik via De:Bug hittar vi bland annat:


För övrigt tipsar Erik Stattin om Forss som lägger ut sitt album Soulhack på nätet, fast tråkigt nog bara i streaming-format. Däremot erbjuder Forss sina samplingar för alla att remixa, upplyser Tesugen.

Annonser

9 Responses to “iTunes 4.9 och podcasting”

 1. Pelle Sten Says:

  Förklaringen kanske är att de helt enkelt inte var helt klara när de släppte uppdateringen. Se här till exempel. Men jag har ingen lösning på problemet, mer än vänta och se.

 2. liquid_raven Says:

  Nu känns det helt extra bra att man precis har köpt en iPod. Extra trevligt är också att man kan skicka upp spelade spår från podden till AudioScrobbler (vilket jag inte vet går med någon annan liknande manick). Och så kan amn ju köra linux på den också :)

 3. rasmus Says:

  pelle sten: tack, jag ska försöka vänta. men jag tycker fortfarande det är extremt anmärkningsvärt att ”podcast-status” klibbar fast stenhårt vid MP3:or, utan möjlighet att kryssa bort eller så.

  liquid_raven: tyvärr verkar inte synkningen från iPod till Audioscrobbler funka sådär jättebra än. Iallafall för mig kommer bara ett fåtal av alla spelade spår upp.

 4. Jacob Rask Says:

  Jag har inte använt podcasting till varken musik eller ”idag é de varmt”-bloggar, utan till att lyssna på saker som IT Conversations inspelningar från konferenser, intervjuer med intressanta personer, osv. Använder för övrigt inte iTunes för podcasting (använder det till musik), eftersom jag sällan vill ladda ner alla podcasts från ett rss-flöde. Använder istället FeedDemons FeedStation, som laddar ner podcasts om lägger till dem i iTunes när man klickar på dem..

 5. petter Says:

  väldigt coolt sätt att distribuera musik på….

 6. Blenda Says:

  Jag har inte lyssnat på skivan, men jag gillar verkligen Dorothy’s Magic Bags hommage à Inger & Lasse Sandberg.

 7. Simon Says:

  Högerklicka på podcasten i iTunes, välj ”convert selection to MP3”.

  Sådär, nu har du en vanlig mp3-fil om någon minut när iTunes har encodat filen.

 8. liquid_raven Says:

  Ett tips till alla AudioScrobblande iPod-ägare är AudioPod, en javaapplikation som läser iTunesDB och utifrån den skickar upp spelade spår till Audioscrobbler. Den fungerar utmärkt för mig nu (dock krånglade den för ett tag sedan) och verkar skicka upp alla spelade spår precis som den ska.

  http://projects.afterglo.ws/wiki/AudioPodHome

 9. Anonymous Says:

  blagueaudiblague drolecd musiquechanson a telechargercarte postale ancienneblague humourcarte postale virtuelleautoradio mp3blague blondebonne blagueavastbaladeur lecteur mp3avgbitdefenderchanson a telecharger gratuitementcarte postalebmwcodec divxcomment telechargerdivx a telechargerconvertir mp3divxclip video a telechargerdivx playercodec telechargerdivx codecdivx gratuitconvertir wma en mp3convertisseur mp3chevroletdivx codecchrysler financialdivx dvdcitroenclone cdjeu gratiut a telechargerjeu pc a telecharger gratuitjeu pc a telecharger gratuitementjeu pc gratuit a telechargerjeu d echec a telechargerjeu flash a telechargerjeu pokemon a telechargerjeu de voiturejeux a telechargerjeu gratuis a telechargerjeu pc telecharger gratuitementjeu pour enfant a telechargerjeu de tarotjeu video a telechargerjeu video gratuit a telechargerjeu video a telecharger gratuitementjeu pc a telechargerjeu gratuit a telechargerjeux gratuit a telechargerjeux de carte a telechargerjeux d avion a telechargerjeux gratiut a telechargerjeux pc telecharger gratuitementjeux pc a telecharger gratuitementjeux a telecharger gratuitementjeux d echec a telechargerjeux flash a telechargerjeux a telecharger sur pcjeux gratuis a telechargerjeux pc a telecharger gratuitjeux pc gratuit a telechargerjeux de voiturejeux pc a telechargerjeux de tarotjeux de billard a telechargerjeux a telecharger gratuitastuceacuraaston martinad awareantivirusantivirus en lignealbumsastrologieantivirus gratuitadobe acrobatastuce jeu videoalbumassurance autoacrobatastrologie gratuiteantivirus a telechargerantivirus gratuit a telechargeralfa romeo brera


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: