Timbro: Upphovsrätten håller inte!

4 april 2005

I dagarna bestämmer sig folkpartiet och moderaterna för hur de ska ställa sig till förslaget till skärpt upphovsrättslag. De två övriga borgerliga partierna har ju redan sagt nej.
Just i detta läge går näringslivets tankesmedja Timbro (med hjälp av Nicklas Lundblad) ut i ett ganska djärvt utspel på sin sajt: Upphovsrätten håller inte!
Nog vore det intressant med en kommentar från någon av timbrofoberna?

Annonser

7 Responses to “Timbro: Upphovsrätten håller inte!”

 1. jinge Says:

  Aaah.. va KUL! Är jag en Timbrofob?
  Sånt gillar jag starkt. Jo jag är tveksam till Timbro, men mest därför att media okritiskt presenterar dem som en ”tankesmedja” utan att nämna att det är en organisation/
  stiftelse som med näringslivspengar lobbar för en nyliberal amhällsomvandling.

  I högre utsträckning än vad som redan sker menar jag.

  Timbro som företeelse har jag väl inte så mycket emot. Jag tycker bara att man ska vara öppen och tydlig med att man vill vara en påtryckarorganisation.

  Så när Ekot presenterar ngn Timbromedarbetare så vore det ju mer ärligt att säga att – Här kommer en representant för kapitalet att få prata fem minuter.

  Tycker jag. Är det Timbrofobi så ok då. Vem bryr sig.. :-)

 2. rasmus Says:

  Hej jinge! Kom att tänka på en sak: är det så säkert att en timbromedarbetare verkligen vill vara påtryckare för kapitalet? Själv har jag känslan att många snarare är ideologiskt drivna, men i slutändan presenterar de delar av sin ideologi som kapitalintressena vill betala för. Har svårt att uppfatta någon enhetlig ”gemensam anda” (con-spirare…) bland alla dem som någon gång skrivit något för Timbro.

 3. jinge Says:

  ”Har svårt att uppfatta någon enhetlig ”gemensam anda” (con-spirare…) bland alla dem som någon gång skrivit något för Timbro.”

  Det har du?

 4. rasmus Says:

  Nej, inte vad jag kan minnas :)

 5. Fredd Says:

  Hej

  Tycker nog också att man ska vara lite mer kritiska när man lyssnar på Timbro. En del menar ju att de sitter i knäna på Svenskt Näringliv. Dvs så länge ideologin passar S.N. (storföretagen)är det fritt fram.

 6. Anonymous Says:

  Timbro är så högervridna att det är skrämmande. Att använda sig av Timbro argument i upphovsrättsdebatten är rejält korkat.

 7. Anonymous Says:

  Jinge!

  Med risk för att låta som en tråkig politruk så tycker jag att du ska se sig omkring. Inte fan genomsyras Sverige av en nyliberal låt-gå-politik! Att är ju sossegrått och bara såååå tråkigt. Därför är Timbro bra för Sverige. Det är ju nästan bara dom som säger något som avviker från ”det man ska tycka”. Förutom dom och några i vänstern så tycker ju alla samma sak. Och vadå ”representant för kapitalet”? Det viktiga är väl vad nån säger och inte vem som betalar ens lön? De som lyssnar kan väl tänka själva.

  Sorry om jag verkar på. Har inte sovit på länge…


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: