Pro Veritas

30 augusti 2004

Ett gäng brats som tagit sig det pompösa namnet ”Pro Veritas” har tågat ut i ett ärorikt fälttåg för Sanningen. Tror de. I själva verket sysslar de med oavlönad marknadsföring av en film. Samma film vars budskap de ogillar och finner oerhört farligt, till den grad att de startar en organisation, ordnar en namninsamling och protesterar på gatan utanför biografer – allt för att varna för filmen. Att regissören skulle tillåtas komma ”lindrigt undan” vore nämligen en styggelse av grövsta mått.
Annars kan man ju tänka att en rimligare reaktion på att en eller annan film i floden av skräpfilmer visar sig särskilt usel vore att helt enkelt inte se den, inte uppmärksamma den och räkna med att de flesta hade glömt bort den snart. (Få skulle nog emotsäga antagandet att det årligen utges hundratals genuint osympatiska filmer runt om i världen).
Några som nu verkligen har skäl att vara nöjda är den aktuella filmens marknadsförare – över att en hop MUF:are sliter häcken av sig knapprande vid sina tangentbord bara för att locka fler besökare till biograferna (och till fildelningsnätverken). Guerilla Marketing.
Underhållande att åse, även om man ibland kan tycka det är trist att man inte åtminstone ibland tog itu med att snacka om mer angelägna företeelser. Och det är faktiskt beklagansvärt att de få ideologiska liberaler som finns numera, anförda av Johan Norberg, verkar ha gett sig in på den förutsägbara rättshaverismens bana när de skulle kunna göra och har gjort så mycket roligare saker.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: