Sponsrad musik

17 augusti 2004

Det krävs ingen större fantasi för att räkna ut vilket företag som ligger bakom Absoluttracks.com, en sajt som egentligen öppnar för allmänheten först om en månad. Bloggen 26″ watch ger oss dock ett fungerande lösenord (”at2004”), med vilket man kan ladda hem fyra låtar gjorda av artister som ”inspirerats” av … tja, om de inspirerats av varumärket, pengarna eller spriten kanske ska låtas vara osagt.
Man kan fråga sig varför inte fenomenet spritt sig tidigare. 26″ watch går så långt som att fråga sig om denna typ av sponsring kanske kan vara ”Framtidens sätt att tjäna pengar för musik?”. Ytterst tveksamt. Innan någon genial marknadsförare kommer på ett magiskt sätt att göra ”inspirationen” trovärdig såsom koppling mellan varumärket och artistens musikskapande, är ju hela grejen mest löjeväckande.
Mästerlige hantverkaren DJ Vadim gör dock lika bra ifrån sig som vanligt i spåret ”ABSOLUT VADIM”.

Annonser

One Response to “Sponsrad musik”

  1. vzbx Says:

    Visst, ”inspirationen” är svår att legitimera. Och utvecklingen är ingenting att eftersträva, men jag tror att marknaden för gratis musik från stora artister, co-brandade med företag eller inte, finns redan nu.

    Kanske vägrar musiker med intergritet att jobba på det sättet. Men ser man till hiphopen exempelvis – där huvuddelen av intäkterna kommer från deras namn som varumärke, inte som musikartister – så talar det sitt tydliga språk.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: